Lista cu ultimele 48 Coduri VIN verificate

Auto Germania – Cum aduci o mașină din Germania: Ghid complet 2021
Ghid realizat de magazinul AutoBuild.ro
Temele propuse în seria “Cum aduci o mașină din Germania” îți vor prezenta toți pașii de la A la Z. De asemenea, te vor pregăti pentru situațiile neașteptate cu care te poți întâlni în această experiență.
Fie că doar te-ai gândit la posibilitatea achiziționării unei mașini rulate sau dacă ești deja gata de plecare către tărâmul autostrăzilor fără limită de viteză, poți consulta cu încredere lista articolelor noastre:
Cum aduci o mașină din Germania – La ce trebuie să fii atent când îți alegi o mașină second-hand din Germania?
Știi exact ce tip ce mașină îți trebuie? Dacă pleci peste hotare să îți cumperi un autoturism, ar trebui să ai un gând precis cu ce îți dorești. Nu de alta, dar te poți întoarce pe jos dacă nu îți faci temele corespunzător.
Tot în cadrul acestui articol îți vom prezenta diverse ponturi și sfaturi în ceea ce privește utilizarea site-urilor de anunțuri. De asemenea, îți arătăm ce trebuie să urmărești pentru a evita țepele. Mai multe detalii în articolul din link-ul de mai sus.
Ce trebuie să faci înainte de a pleca din țară? Cât te costă să aduci o mașină second-hand din Germania?
Știm deja că ești hotărât, vrei să pleci în Germania ca să-ți cumperi o mașină second-hand. În ce zonă a țării vrei să te duci? Știai că mașinile din zona orașului Nürnberg sunt mai ieftine? Sau că o sumedenie de autohaus-uri de calitate se află în orașele Dormund, Essen, Düsseldorf și Köln?
De asemenea, trebuie să te gândești cu ce ești mai avantajat să călătorești până acolo. Cea mai rapidă și adesea cea mai ieftină metodă de a ajunge în Germania este cu avionul. Poate ai noroc și te ajută un prieten cu mașina. Sau poate deja ai un prieten care locuiește în Germania și te poate ajuta cu transportul cât ești acolo.
Știi în ce zi trebuie să ajungi ca să fii sigur că ai timp să alegi o mașină și să o și înmatriculezi? De asemenea, îți mai oferim sfaturi de cazare și de cumpărături pentru a economisi cât mai mulți bani. Găsești mai multe detalii în articolul din link-ul de mai sus.
Variante ieftine de transport România – Germania
Curse de avion directe România – Germania
Autocar România – Germania
În mod evident, cea mai ieftină și rapidă metodă de a ajunge în Germania este cu avionul. Dacă îți achiziționezi bilete cu câteva luni înainte de la o companie low cost, poți economisi sute de euro. Sigur, asta se întâmplă într-un caz ideal, dar noi îți prezentăm o listă cu toate orașele din Germania în care poți zbura direct din România. Pe lângă asta, ți-am pregătit câteva ponturi pentru a găsi un zbor cât mai ieftin.
Ce trebuie să verifici la o mașină second-hand din Germania înainte să o cumperi?
Un autoturism second-hand poate face o primă impresie foarte bună. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți la o lungă listă de aspecte înainte de a bate palma cu vânzătorul. Acest subiect este detaliat într-un articol separat.
Cum aduci o mașină second-hand din Germania pe platformă?
De ce ar putea fi o alegere mai inspirată să-ți aduci mașina pe platformă? Nu are verificarea tehnică HU valabilă (TÜV)? Nu ai de gând să conduci în jur de 2.000 km și preferi să ți-o aducă cineva în siguranță în țară? Și cel mai important aspect, cât costă toată distracția? Găsești mai multe detalii într-un articol dedicat.
Numerele zoll (de tranzit). Ce sunt, ce durată de valabilitate au și de unde le obținem?
Pentru a putea aduce pe roti un autoturism din Germania, trebuie să obținem numere de tranzit pentru acesta. Condiția pentru a putea exporta o mașină pe roți din Germania este ca inspecția tehnică să fie valabilă. Toate acestea și mai multe detalii pe subiect au fost explicate pe larg într-un articol separat.
Ce trebuie să faci înainte de a pleca la drum după ce ai achiziționat o mașină second-hand din Germania?
Ești cum nu se poate mai fericit. Ți-ai cumpărat o mașină excelentă din Germania. I-ai făcut numere de tranzit și acum ești pregătit să pleci la drum. Totuși, ce ar trebui să mai faci înainte să pornești? Toate de mai sus și câteva ponturi din experiența personală le găsești într-un articol dedicat.
Ce trebuie să faci pe drum după ce ai achiziționat o mașină second-hand din Germania?
În acest articol vă sfătuim de unde este cel mai indicat să alimentați, unde ar trebui să vă opriți pentru a vă odihni și de unde vă puteți achiziționa viniete pentru țările pe care le veți tranzita în drum spre România.
Ce acte îți trebuie pentru înmatriculare auto adusă din Germania?
Ai ajuns cu mașina în țară și nu știi ce trebuie să faci și unde trebuie să te duci pentru a o înmatricula în România? Stai liniștit, am pregătit un ghid care să te ajute și aici. Vei primi toate detaliile care contează și câteva ponturi într-un articol dedicat.
Citeste tot ghidul: Cum aduci o mașină din Germania: Ghid complet 2021 realizat de AutoBild
Cum înmatriculezi o mașină cu numere roși
Acte necesare în 2021
În cazul în care a expirat valabilitatea autorizației provizorii de circulație sau vrem pur și simplu să înmatriculăm permament o mașină cu numere roșii, este nevoie de următoarele acte:
- Cerere înmatriculare auto;
- Fişa de înmatriculare completată cu datele proprietarului ce are viza ANAF (În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane, se va depune şi fişa de înmatriculare completată cu datele acesteia)
- Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare – 37 lei, se poate achita numerar la ghișeu odată cu depunerea documentelor;
- Actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie.
- Copia contractului RCA în termenul de valabilitate al acestuia;
- Documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului, în original şi în copie.
- Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
- Certificatul de autenticitate al vehiculului eliberat de Registrul Auto Român – 539 de lei – în cazul mașinilor cumpărate din afara țării
- Documentele de înmatriculare eliberate de autorităţile străine, în original, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
- Dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice, în termenul de valabilitate a acesteia;
- Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.
Acte necesare la RAR în 2020
De ce ai nevoie pentru înmatriculare Acte necesare la RAR în 2020. Pentru înmatricularea auto a unui vehicul adus din Germania, Italia sau orice alt stat UE ori non- UE, este nevoie, mai întâi, de o programare la RAR - Registrul Auto Român - pentru obținerea certificărilor necesare.
Prima înmatriculare auto în România pentru vehiculele cumpărate din străinătate se va face după obținerea certificărilor necesare de la RAR. Pentru a obține aceste documente de la Registrul Auto Român este nevoie să faceți, în prealabil, o programare online, telefonic sau direct la sediul instituției.
Acte necesare la RAR, în 2020, pentru prima înmatriculare
Pentru vehiculele care au fost înmatriculate în Italia, Germania, Belgia sau orice alt stat membru UE ori non-UE, aflate în prezent la prima înmatriculare în România, RAR va elibera cartea de identitate a vehiculului (CIV).
Acest lucru se va face în mod direct dacă vehiculul deține omologare UE și nu a suferit modificări în raport cu configurația omologată.
În caz contrat, RAR va efectua omologare individuală.
De asemenea, RAR va efectua verificarea tehnică -ITP – și va certifica autenticitatea vehiculului.
Iată lista cu acte necesare la RAR pentru prima înmatriculare:
- act de identitate solicitant;
- cerere activitate RAR (cererea se va completa de către solicitant pe propria sa răspundere și va fi semnată în prezenţa angajatului RAR care efectuează activitatea);
- documentul de înmatriculare din țara de origine.
Acte necesare pentru înmatriculare, după obținerea cărții de identitate de la RAR
- Cerere înmatriculare auto;
- Fişa de înmatriculare completată cu datele proprietarului ce are viza ANAF (În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane, se va depune şi fişa de înmatriculare completată cu datele acesteia)
- Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare – 37 lei, se poate achita numerar la ghișeu odată cu depunerea documentelor;
- Actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie.
- Copia contractului RCA în termenul de valabilitate al acestuia;
- Documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului, în original şi în copie.
- Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
- Certificatul de autenticitate al vehiculului eliberat de RAR -Registrul Auto Român.
- Documentele de înmatriculare eliberate de autorităţile străine, în original, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
- Dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice -ITP, în termenul de valabilitate a acesteia (se obține tot de la RAR)
- Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare
Certificatul de autenticitate auto în cazul vehiculelor cumpărate din România
Certificarea autenticității unui vehicul rutier se efectuează numai de către RAR și constă în atestarea faptului că principalele elemente de identificare ale vehiculului sunt originale și/sau nu au fost supuse unor modificări neautorizate, precum și a identității vehiculului în raport cu datele menționate în cartea de identitate a acestuia.
Cu toate că obținerea unui certificat de autenticitate nu mai este obligatorie la schimbarea proprietarului unui vehicul înmatriculat în România, pentru a evita anumite neplăceri, reprezentanții RAR recomandă ca, înainte de achiziționarea unui astfel de vehicul, să vă adresați unei reprezentanțe teritoriale RAR pentru obținerea acestui certificat.
Calculator impozit auto 2020, în funcție de motorizare și capacitate cilindrică
Începând cu 2020, proprietarii de mașini cu motoare puternice sunt penalizați și vor fi nevoiți să scoată din buzunare mai mulți bani decât până acum.
Calculator impozit auto 2020. Impozitul auto se plătește de către orice persoană care deține un mijloc de transport care trebuie înmatriculat sau înregistrat pe teritoriul României. Acesta trebuie plătit în fiecare an, iar plata poate fi făcută în două tranşe egale, pe 31 martie şi 30 septembrie.
Autoturismele şi motocicletele cu capacitatea cilindrică de până la 1.600 cmc
Posesorii de autoturisme cu motoare de capacitate cilindrică sub 1.600 cmc vor plăti același impozit ca până acum, adică 8 lei pentru fiecare 200 cmc pe care-i însumează motorul.
- 1.000 cmc – 40 lei
- între 1.001 cmc si 1.200 cmc – 48 lei
- între 1.201 cmc si 1.400 cmc – 56 lei
- între 1.401 cmc si 1.600 cmc – 64 lei
Autoturismele cu capacitatea cilindrică între 1.601 cmc şi 2.000 cmc inclusiv
Pentru mașinile care au motoare de capacitate cuprinsă între 1.601 cmc și 2.000 cmc inclusiv, impozitul auto va fi în 2020 19 lei pentru fiecare 200 cmc.
- între 1.601 cmc si 1800 cmc – 171 lei
- între 1.801 cmc si 2.000 cmc – 190 lei
Autoturismele cu capacitatea cilindrică între 2.001 cmc şi 2.600 cmc inclusiv
La această categorie impoztul actual este de 72 de lei pentru fiecare 200 cmc însumați, dar, din 2020, vor plăti 76 de lei.
- între 2.001 cmc si 2.200 cmc – 836 lei
- între 2.201 cmc si 2.400 cmc – 912 lei
- între 2.401 cmc si 2.600 cmc – 988 lei
Autoturismele cu capacitatea cilindrică între 2.601 cmc şi 3.000 cmc inclusiv
La mașinile cu motoare între 2.601 cmc și 3.000 cmc, impozitul va fi majorat la 153 de lei, în contextul în care, în prezent, este de 144 de lei la 200mc.
- între 2.601 cmc si 2.800 cmc – 2142 lei
- între 2.801 cmc si 3.000 cmc – 2295 lei
Autoturismele cu capacitatea cilindrică de peste 3.001 cmc
Posesorii de mașini cu motoare foarte puternice, de peste 3.001 cmc, vor plăti din 2020, 308 lei pentru fiecare 200 cmc.
- între 3.001 cmc si 3.200 cmc – 4928 lei
- între 3.201 cmc si 3.400 cmc – 5236 lei
- între 3.401 cmc si 3.600 cmc – 5.544 lei
- între 3.601 cmc si 3.800 cmc – 5.852 lei
- între 3.801 cmc si 4.000 cmc – 6160 lei
Mașinile hibrid si electrice
Impozitul auto pentru mașinile hibrid se stabileşte prin hotărâre a consiliului local o reducere care nu poate fi mai mică de 50% din valoarea stabilită pentru un mijloc de transport cu motor termic similar de aceeaşi capacitate cilindrică. În ceea ce privește mașinile electrice, acestea sunt scutite de plata impozitului auto.
Mașini scutite de la plata impozitului auto
Mijloacele de transport ale persoanelor juridice, care sunt utilizate pentru servicii de transport public de pasageri în regim urban sau suburban, inclusiv transportul de pasageri în afara unei localități, dacă tariful de transport este stabilit în condiții de transport public
Vehiculele istorice definite conform prevederilor legale în vigoare
Mijloacele de transport folosite pentru transportul stupilor în pastoral.
Mijloacele de transport folosite pentru intervenţii care funcţionează în situaţii de urgenţă.
Mijloacele de transport ale instituţiilor sau unităţilor care funcţionează sub comanda Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice sau a Ministerului Tineretului şi Sportului.
Autovehiculele acţionate electric.
Autovehiculele scond-hand înregistrate ca stoc de marfă şi care nu sunt utilizate în folosul propriu al operatorului economic, comerciant auto sau societate de leasing.
Mijloacele de transport deţinute de către organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţile naţionale.
Autovehiculele fundaţiilor înfiinţate prin testament constituite conform legii, cu scopul de a deţine, dezvolta şi ajuta instituţii de cultură naţională, precum şi de a susşine acţiuni cu caracter umanitar, social şi cultural.
Mijloacele de transport ale organizaţiilor care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unităţi specializate care asigură găgduire, îngrijire socială şi medcală, asistenţă, ocrotire, activităţi de recuperare, reabilitare şi reinserţie socială pentru copil, familie, persoane cu handicap aflate în dificultate, în condiţiile legii.