Verificare PRAM Iasi

Verificare PRAM înseamnă verificarea prizelor de împamântare şi a paratrasnetelor avand ca scop:


De ce avem nevoie de masuratori PRAM?

Verificarea PRAM reprezinta măsurarea rezistenţei de dispersie a instalaţiei de împamântare şi a paratrasnetului cu aparat special pentru acest scop. Echipamenteul cu care este efectuata masuratoarea Pram este verificat periodic de metrologie autorizată.


În urma verificării PRAM se întocmeşte un buletin de verificare care cuprinde:

 • Condiţiile in care a fost efectuatade măsurare
 • Tipul aparatului cu care a fost efectuata masuratoarea Pram
 • Executantul şi locul incare a avut loc efectuarea măsurarii Pram

 • În cazul în care valorile măsurate nu corespund normelor, instalaţia prezintă pericol de electrocutare, iar paratrasnetul nu mai prezintă siguranţă împotriva incendierii în caz de trasnet. Pentru evitarea acestor evenimente nedorite putem remedia rapid problemele şi executăm reverificare PRAM pentru siguranţa dumneavoastră.  Cand avem nevoie de verificare PRAM

  Ce contine un certificat PRAM?

  In urma efectuarii unei verificari Pram beneficiarul va primi certificarul Pram ce este compus din urmatoarele documente:


  Conform Normelor de protectia muncii lucrarea trebuie executata de catre minim doua persoane, una Calificata si Competenta (autorizata intern gradul IV SSM) si una Instruita (autorizata intern gradul II SSM) aceste taloane trebuie sa fie asupra fiecarui electrician.


  Cand avem nevoie de verificare PRAM

  Cand este necesar Buletinul Pram

  Buletinul PRAM este necesar la controalele efectuate de Protectia Muncii, Protectia Consumatorului si Pompieri.

  Verificarea si masurarea se efectueaza conform STAS 12604/4. Verificarea PRAM reprezinta masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de pamantare si paratrasnetului cu aparat special pentru acest scop. Aparatul este verificat periodic de metrologie autorizata.

  Periodicitatea verificarii PRAM este prevazuta de doua ori pe an (o data pe timp uscat si o data pe timp umed).

  Verificarea Periodica a Instalatiilor Electrice trebuie executata la intervalele de timp prevazute in normativele tehnice ce reglementeaza domeniul instalatiilor electrice executate in cladiri, iar prin aceasta putem evita situatii neplacute cum ar fi de exemplu: incendii, electrocutari, deconectari in alimentarea cu energie.

  Legislatia ese severa cu companiile care nu respecta reglementarile de securitate si sanatate in munca, sanctionandu-se cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei, conformart. 39 (9.f) din Legea Securitatii si Sanatatii in Munca (legea 319/2006).

  Contact Pram Iasi

  Infoline 0736750872

  Descarca Oferta de pret Verificare Pram Iasi

  Cand avem nevoie de verificare PRAM